2018. február 8., csütörtök

Úttörő leszek

Ezt muszáj elmesélnem, ha valaha oda kerülnétek, hogy mondjuk vezetőként el kéne simítani egy konfliktust kollégák között, akkor legyen ez itt inspirációnak. (De alacsony vérnyomásra is kiváló, kávé helyett!)
Ma raport meeting volt, merthogy az egyik kolléga nem igazán szeret dolgozni,de ennek már igen látványos jelei voltak, pl. hosszú félórákra, órákra való eltűnés napközben többször, cigizés címszóval, a 10 max 20 perces munka több,mint 1 hete érintetlenül áll rajta, az azonnali választ igénylő levelek minimum 5-6 órás átfutással vannak megválaszolva, meg hát a számokon is látszik, hogy kilóg a lóláb. Ez főleg akkor gáz, amikor az ember egyedül marad ezzel a kollégával, mert a többiek mondjuk szabin vannak, vagy épp lebetegedtek. Ha megkéred valamire, vagy rádelegálsz valamit, az hétszentség, hogy a héten már nem lesz meg, tehát így kell kalkulálni, ergo lószart sem osztasz rá. Persze már többször szóltunk neki, írásban is, hogy izé, hát jó lenne ha már kicsit dolgozgatna. Erre a napokban elkezdett valami olyasmivel foglalkozni, ami egyáltalán nem az ő dolga lett volna, hiába jeleztük neki, hogy ne,mert 1. nem az ő feladata, 2. nincs meg hozzá a szükséges technikai tudása, ergo megüthetjük a bokánkat, 3. és amúgy is a fenéért nem azt csinálja, amit kéne, de ő mindezek ellenére is foglalkozott vele, leszarta amit mondunk. 
A mai team leaderrel történt beszélgetés konklúziója pedig (bullshit level 20000): a kolléga nem lusta, csak ÚTTÖRŐ. 
Majd, hogy a másik, a problémát eszkaláló kolléga túlságosan szabálykövető, viszont nagyon jó vezető alapanyag, úgyhogy benyomják valami vezető mentoring programba. Úgyhogy igazából mindenki kurvajól járt. Ja, kivéve engem, aki a( minden szerénytelenség nélkül mondom, sajnos a számok is igazolják) legtöbbet dolgozik és húzza előre a csapatot. Perpill nem tudtam jelen lenni, de el nem tudom képzelni, hogy annak mit ajánlanak, aki eszkalál+ tényleg dolgozik is?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése